Egyszerű tippek, hogy a hétköznapokban védjük a hátunkat

Hogyan kerülhetjük el a gyötrő hátfájdalmat még idősebb korunkban is? A berlini Dietrich Grönemeyer professzor ehhez ad tippeket.
Egyszerű tippek, hogy a hétköznapokban védjük a hátunkat

Lélegezzünk!

Mi köze van ennek a hátunkhoz? Nagyon is sok! Aki a hasi légzést gyakorolja, és lassan fújja ki a levegőt, az védi és pihenteti a hátat. Jó gyakorlat, ha csukott szemmel 30-tól visszafelé számolunk, minden számnál levegőt veszünk és minden szám közti szünetben kilégzünk.

Viselet

A bal kezében hordja az aktatáskát, és a jobban semmit? A gerincet kíméli, ha mindkét kezében egy-egy könnyebb táskát visz, így a súly egyenlő mértékben oszlik el. A legjobb, ha a kézitáskánk nem nehezebb, mint a testtömegünk 10 százaléka.

Alvás

Az alvás során nem is a matracok keménységi foka számít igazán, hanem a a rugalmasság. Ha a medence és a váll régiója kényelmesen a matracba süpped, akkor az ágyéki régiót is meg kell támasztanunk. A legjobbak a testre szabható latex- és hideghab-matracok.

Kapcsolódó cikkek

Seb ellátása - Így kezeld megfelelően a hétköznapi sebeket és sérüléseket

Seb ellátása - Így kezeld megfelelően a hétköznapi sebeket és sérüléseket

Kisebb sérülésekkel, sebekkel fölösleges orvoshoz menni. Mi magunk, a saját otthonunkban is elláthatjuk a kisebb sérüléseinket. Mutatjuk is, hogyan!

Ekcéma elleni diéta - Az ekcéma kezelése, gyógyítása helyes étrenddel

Ekcéma elleni diéta

Az ekcéma ellen sok minden bevethetünk. Krémeket, gyógyszereket, de a legnagyobb sikereket akkor érjük el, ha diétás étrendet követünk. A cikk ebben nyújt segítséget.

A PCOS kezelése a kínai orvoslásban

A PCOS kezelése a kínai orvoslásban

A PCOS egy nagyon fájdalmas és kellemetlen női betegség. A kínai orvoslás azonban már talált erre gyógymódot és a kezelése eredményesnek bizonyult.