Szexuális problémák és egy szakértő megoldásai

A szexualitás témaköre rendkívül sokrétű, azonban úgy szocializálódtunk, hogy az ezzel kapcsolatos örömünket vagy bánatunkat nem osztjuk meg akárkivel. Sajnos gyakori, hogy még azzal sem, akivel intim kapcsolatban élünk. Ennek okát nem feszegetjük, azonban Somorjai Martina szexuálterapeuta szavaival mutatunk be most néhány szexualitással kapcsolatos problémát, illetve azoknak kezelési lehetőségét.
Szexuális nehézségek, és egy szakértő tanácsai - párterápia, szexuálterapeuta, korai magömlés, szexuálpszichológus

Somorjai Martina szexuálterapeuta segít a szexuális nehézségek orvoslásában, problémamegoldó képességével és sajátos módszereivel megoldást nyújt olyan emberek számára, akik szexuális gondokkal, aggályokkal küzdenek.

Honlapján igen széleskörű tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen terápiákat tart, tehát bármilyen szexualitással kapcsolatos problémával megkereshetjük.

’ De mégis milyen gondok léteznek a szexualitással kapcsolatban? Hiszen olyan egyszerű az egész!’ – gondolhatják azok, akiknek nincsen e téren problémájuk, vagy csak nem tudnak arról, hogy környezetükben milyen sok embertársuk küzd valamilyen nehézséggel.

Szexuális problémák, megoldások:

A szexuálterapeuta szerint is igen gyakori probléma a korai magömlés. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a férfi, szándéka ellenére nem tudja kontrollálni magömlésének idejét, így tehát ez azelőtt következik be, mielőtt a nő hüvellyel vagy csiklóval elélvezne.

„Ez a leggyakoribb szexuális probléma, melyet könnyen és eredményesen tudok kezelni!” – mondja Martina, hiszen az egyik hatásos terápiájának köszönhetően eredményesen képes ezt a problémát orvosolni.

Ezen kívül nem ritka probléma a késői magömlés sem. Ennek jelentése, hogy a férfi nem képes az elélvezésre, vagy csak hosszú idő után, nehezen. Ez a jelenség egyébként Martina szerint csak akkor probléma, ha az alanyok ezt így gondolják. Mivel, ha valakit ez a dolog zavar, „annak a lelki okokat kell tisztáznia a terapeuta segítségével.” A késői magömlésnek több oka lehet, de a terápiák alkalmával ezt a gondot is el lehet hárítani.

Hosszú együttélés után gyakori a pároknál az elhidegülés, megfáradás, a szexualitás nélkülözése. A terapeuta azonban ezt reagálja ezekre a kifejezésekre: „Az elhidegülés könnyen kezelhető. Gyors, hatékony terápiás módszerem van erre.Pároknak akkor érdemes hozzám fordulniuk, ha szexuális életük akadozik, kihűlt, illetve, ha gyanítják, hogy konfliktusaik hátterében a nem működő szex áll.” Ekkor a terapeuta ugyanis egy eredményesen működő programot indít el, melynek során 1 hónapig apró változtatások beiktatásával felpezsdítik mindennapi életüket. A Szexuális Párterápia nem tévesztendő össze a széles körben ismert Párterápiával. Az előbbi kifejezetten szexuális és ahhoz kapcsolódó lelki problémákat old meg, az utóbbi ezt nélkülözi. A terápia elején a pár mindkét tagja egyszerre van jelen az ülésen, a későbbiekben Martina külön-külön találkozik a hölggyel és az úrral egyaránt. Ha tehát bármilyen kérdés felmerül a párkapcsolat működésével kapcsolatban, amely a szexualitással van összefüggésben, érdemes felkeresni a terapeutát.

További probléma lehet még a női orgazmusképtelenség, anorgazmia, vaginális orgazmus el nem érése. Ezekben az esetekben a nő nem éri el a kielégülés állapotát. Ezen problémák hátterében is sok minden állhat, Martina segítségével azonban ilyen esetekben is megoldódhatnak a gondok.

A szexualitással kapcsolatban tehát ezek, és még ennél jóval több nehézség is felmerülhet az életünkben. Ilyenkor ne féljünk segítséget kérni, hiszen a saját javunkat szolgáljuk azzal, ha megtaláljuk a problémák gyökerét, és kijavítjuk azt. Egy-egy sikeres terápia, program végezetével sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb és boldogabb emberek térnek vissza a mindennapi életükbe.

Kapcsolódó cikkek

Fejfájás típusai és kezelésük

Fejfájások típusai és kezelésük

Nem csak egyféle fejfájás típus létezik. A cikkből kiderül, hogy milyen fejfájás típusok léteznek.

Mit tegyek, ha magas a cukorértékem?

Mit tegyek, ha magas a cukorértékem?

Normál vércukorérték egészséges felnőtt számára: 4 - 6 mmol/liter. Reggel éhgyomorral mérjük.