Fájdalmas a fogászati implantátum beültetése?

A fogászati implantációs eljárás nagyobb beavatkozásnak számít, így sokan fájdalmasnak gondolják.
Fájdalmas a fogászati implantátum beültetése?

Azonban ez egyáltalán nem igaz. Nincs fájdalom, még fogfúrás és fogtömés esetén sem. Hogyan? Az érzéstelenítők miatt.

Az érzéstelenítés segít elvenni az összes fájdalmat a fogászati beavatkozások során. Az érzéstelenítő elzsibbasztja az érzékszervi idegeket, amelyek fájdalomjeleket továbbítanak az agyba. De kell-e kellemetlenségre számítani a fogimplantátumok során? Erről lesz szó!

Fogászati implantációs eljárás közben

Maga az eljárás helyi érzéstelenítést foglal magában, amely elzsibbasztja az ínyvonalat, megkönnyítve fogorvosa számára a beavatkozást. Mivel nem érzi, hogy a fogorvos az ínyén metszést végez el, így könnyen rögzíti az implantátumot, a csontba fúrva.

Rendkívül fájdalmasan hangzik, nem? Az egész folyamat azonban kényelmetlenségtől mentes, mivel maga az állkapocs nem rendelkezik idegvégződésekkel. Enyhe kényelmetlenséget érezhet a fogimplantátum beültetés során, azonban egyáltalán nem jár fájdalommal.

Hogyan lehet elkerülni a kényelmetlenséget?

Fogorvosa biztosítja Önnek a műtét előtt szükséges fájdalomcsillapítókat. Ezek a fájdalomcsillapítók segítenek enyhíteni a kényelmetlenséget, miután az érzéstelenítés elmúlik. A fájdalomcsillapítás kulcsfontosságú a gyógyuláshoz, különösen az érzéstelenítés elmúlása után.

Kérjük, számítson némi kellemetlenségre az eljárás után, ez azonban természetes. Fogorvosa segítségével ezt viszont kezelheti. A fájdalomcsillapítás út a gyógyuláshoz.

Utógondozás és gyógyulás

Általában a helyreállítás körülbelül 10 naptól 6 hónapig tart; A pontos idő azonban az implantátumok számától és az általános egészségi állapotától függ. Azonban kisebb kellemetlenségeket fog tapasztalni az első 7 napban, és még néhány napig utána is, amely teljesen egyén függő. Abban az esetben, ha a fájdalom meghaladja a 2 hetes időszakot, menjen el fogorvosához egy újabb találkozóra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem áll fent fertőzés vagy bármilyen probléma az implantátummal.

Az időben történő gyógyuláshoz kövesse fogorvosa tanácsát. Ahhoz, hogy megbirkózzon a helyreállítási tervvel, tartsa be a fogorvos által nyújtott tanácsokat és ügyeljen oda a megfelelő szájhigiéniára.

Helyreállítás otthon

Íme néhány dolog, amit megtehet a fájdalom enyhítésére és a gyorsabb gyógyulás érdekében, hogy elkerülje a komplikációkat:

  • Használhat jeges borogatást; Helyezze a külső arcra, hogy segítsen zsibbasztani a fájdalmat és csökkentse a duzzanatot.

  • A sós vízzel való öblögetés is segíthet. Ez kissé csíphet, de segít felvenni a harcot a fertőző baktériumok ellen.

  • Egy hétig legalább ne dolgozzon, fontos, hogy megfelelően pihenjen az eljárás után.

  • Kerülje a nehéz emelést és a megerőltető testmozgást.

  • Ez idő alatt hideg, puha vagy pépes ételeket fogyasszon és lehetőleg kerülje a tejtermékek fogyasztását.

Összegzés az implantációról

Várható, hogy a gyógyulás az első 10 napon belül megkezdődik a fogorvos utógondozási utasításai alapján. Szánjon extra időt arra, hogy megértse és kövesse a tanácsokat, így kisebb a fertőzés esélye a műtét után.

Amennyiben megbízható fogorvost keres a foghiány pótlására és a fogászati implantátum beültetésére, válassza a PureDental Fogászatát, ahol tapasztalt fogorvosok várják. Ismerje meg rendelőjüket és kérjen időpontot fogászatukra az alábbi linken: fogbeültetés Budapesten!

Kapcsolódó cikkek

Fájdalmas a fogászati implantátum beültetése?

Fájdalmas a fogászati implantátum beültetése?

A fogászati implantációs eljárás nagyobb beavatkozásnak számít, így sokan fájdalmasnak gondolják.

Fájdalommentes kezelések a Dent-A-Lux fogászaton

Fájdalommentes kezelések a Dent-A-Lux fogászaton

A fájdalom sokakat elrettent attól, hogy rendszeresen megjelenjenek a fogászati szűrővizsgálatokon félve az esetleg szükséges beavatkozástól.

Rossz lehelet - Így tehetünk ellene!

Rossz lehelet - Így tehetünk ellene!

A rossz lehelet, más néven halitózis, kellemetlen és zavaró probléma lehet, ami negatívan befolyásolhatja az egyén önbizalmát és szociális életét.