Amit a hagyományos orvoslás eltitkol a rák gyógyításáról - A kemoterápia veszélyei - Ketogén diéta - D-vitamin

Képzeld el, hogy hogy lezuhan egy magyarokat szállító repülőgép. Nyilván főcím lenne minden újságban, a hírek ettől lennének hangosak. Elhiszed, ha azt mondom, ez a rettenetes eset szinte minden nap megtörténik, csak ennek a "gépnek" a fedélzetén rákbetegek ülnek? Cikkünk leleplezi a rák-ipart övező hazugságokat!
Amit a hagyományos orvoslás eltitkol a rák gyógyításáról - A kemoterápia veszélyei - Ketogén diéta - D-vitamin

A cikk az egeszsegvalasz.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Magyarországon a KSH adatai szerint 2011-ben 33 076-an haltak meg daganatos megbetegedésben. Riasztó, hogy a betegség okozta halálozások számáért 25 %-ban a daganatos megbetegedések a felelősek. Magyarországon az elmúlt négy-öt évtizedben megnégyszereződött a rákos megbetegedések száma, és sajnálatos tény, hogy hazánk a világ országait tekintve az elsők között helyezkedik el a daganatos halálozások viszonylatában.

Daganatos megbetegedésekben 17 386-an haltak meg 1960-ban, szemben a fenti, 2011-es adattal (33 076). Ez azt jelenti, hogy 2011-ben közel másfélszer annyian haltak meg daganatos megbetegedésekben, mint 50 évvel ezelőtt. [Molnár Tamás, M. Barna Katalin: Demográfiai jellemzõk Magyarországon és az Európai Unióban, különös tekintettel a daganatos megbetegedések okozta halálozásra]
Mi lehet ennek az oka, néhány nyilvánvaló következtetésen túl?

A rákbiznisz

Ahogyan a rákos megbetegedések száma nőtt, úgy nőtt vele együtt a késztetés, hogy megelőzési módokat találjanak. Természetesen ezeket az orvosokat, kutatókat nem igazán promotálták-promotálják, vajon miért? Az orvoslásnak és a gyógyszeriparnak nem áll érdekében támogatni a megelőzést (tekintve, hogy ezt nem is tudnák szabadalmaztatni), ez zavarja bevételi forrásaikat.

Nem titok, mekkora üzlet a rák. A "rák-ipar" milliárdos bevételeiből gyakorlatilag semmit sem költ arra, hogy népszerűsítse a megelőzést. Ehelyett, hatalmas pénzeket ölnek abba, hogy kezeljék a rákot, ahelyett, hogy meggyógyítanák vagy éppen a megelőzésre sarkallnák az embereket.

Természetesen nem fogják lelőni az arany tojást tojó tyúkukat - a hasonlattal élve. Ha ezt az olajozott gépezetet tovább működtetik, komoly haszonra tesznek szert, gondoljunk csak a kemoterápiás szerekre, sugárterápiára, diagnosztikai eljárásokra és műtétekre.

Ha a rák-ipar végre a gyógymódra fókuszálna, elvesztené a pácienseket. Számukra csakis annak van értelme, hogy a beteget életben (de betegen) tartsák, így visszatérő "vásárlóvá" válik. Mi ennek a szörnyűségnek az oka?

Ne próbálj meggyógyítani senkit!

A hatalmas mennyiségű pénzek ellenére, amit rákkutatásra költenek, háromból két beteg az operációt, kemo-vagy sugárterápiát követő 5 évben meghal. Ez persze csöppet sem meglepő, ha belegondolsz, hogy a 3 tipikus kezelésből 2 már önmagában rákkeltő! Egy tanulmány becslései szerint a kemoterápia 20 emberből csak 1-nél valóban hasznos.

A kemoterápia legalább olyan gyilkos, mint a rák. Tudtad, hogy 10 onkológusból 9 elutasítaná a kemoterápiát, ha ő maga volna rákos? Ez 90 %-a az onkológusoknak. Elég nagy arány, nemde? Ennek tudatában ők mégis hagyják hogy ez megtörténjen, sőt, betegek tucatjait küldik kemoterápiára gyakorlatilag a diagnózis után azonnal.

Ha az onkológusok ilyen nagy százaléka utasítaná el maga számára a kemoterápiát, miért hajszolják bele a páciensek 75 %-át?

Nem döbbentél még meg eléggé? Amikor a kemoterápiát kapó betegeket összehasonlították azokkal a betegekkel, akik semmilyen kezelést sem kaptak - a semmilyen kezelés jobb alternatíva volt. A rákok 2-4 %-a válaszol csak jól a kemoterápiára.

Egy német tanulmányban 80 év feletti, mellrákos hölgyeket vizsgáltak. Azok, akik nem kaptak kezelést, átlagosan 11 hónappal tovább éltek, mint kezelést kapó társaik.

Két ausztrál onkológus 14 éven keresztül vizsgálta a rákot és kezelési módszereit, melyből kiderült, hogy a 4 fő ráktípus esetén a kemoterápia "sikerrátája" 10 % alatt van.

A kemoterápia nem csak a rákos sejteket támadja meg és pusztítja el, hanem az élő, egészséges sejteket is, és megbénítja a szervezet immunrendszerét. Bár ez a szélsőséges kezelés a hererák és limfoid leukémia esetén hatásosnak bizonyult, legtöbbször nehéz megmondani, mit öl meg a kemoterápia először - a rákot vagy a beteget.

Nem csak a kezelések, de a diagnózis is ölhet. Itt van például a mammográfiás vizsgálat, ami több kárt csinál, mint hasznot. Minden 2000 nőre vetítve, 10 éves időszakot vizsgálva csak egynek hosszabbította meg az életét a feltárt diagnózis, de 10-et megbetegített maga a vizsgálat. A mammográfia évente 3 %-al növelheti a mellrák esélyét, azáltal, hogy a mell sejtjeit besugározza.

Ami a mellrákot illeti, semmi bizonyíték nincs arra, hogy a masztektómia (emlő eltávolító műtét) meghosszabbítaná a rákos beteg életét, az onkológusok mégis előszeretettel ajánlják, preventív szinten is. Ez teljesen értelmetlen.

A CT vizsgálat rutineljárás annak megállapítására, van-e az illetőnek rákja. A dolog iróniája az, hogy a CT sugárzás veszélyes, és már önmagában rákhoz vezethet.

A CT vizsgálatból származó sugárzás növelheti a rákos megbetegedés veszélyét. A New England Journal of Medicine-ben megjelent cikk szerint a CT vizsgálat következtében 50 jövőbeli rákos megbetegedésből 1-ért ez felelős. Az orvosi eszközökből jövő sugárzás mértékét nem szabad alábecsülnünk.

A Time Health magazinban megjelent cikk és még jó néhány tanulmány igazolja, hogy az orvosok túl sok CT vizsgálatot végeznek, kitéve ezáltal a pácienst rákkeltő sugárzásnak. Sok mammográfiai berendezést rosszul kalibrálnak, következésképp azok is túl sok sugárzást bocsátanak ki. Ha egy nő 40 éves korától kezdve mammográfiára jár, 60 éves korára valószínűsíthetően mellrákja lesz.

Nem meglepő, miért lesz annyi nő mellrákos, amint elkezd szűrésre járni. Az orvosok már régen tudják a CT vizsgálatból és mammográfiából származó sugárzás és a rákos megbetegedések közötti összefüggést, mégis, ráerőltetik a betegekre, hogy ezeknek rendszeresen alávessék magukat.

A mellrák jelenlétét a szervezetben egy egyszerű teszt segítségével be lehetne bizonyítani. A University of Texas Health Science Center kutatói felfedezték, hogy a mellrákos nők szervezete más fehérjéket tartalmaz, mint az egészséges nőké - ez pedig egy egyszerű nyálteszttel kimutatható.

A gyógyszergyártók hazudnak nekünk a rákgyógyszerek hatásosságát illetően is. Torzítják a statisztikákat - gyakran élnek ezzel az eszközzel, hiszen a statisztikákat sokféle módon lehet manipulálni. Például mellrák esetén az onkológus valószínűleg egy bizonyos szert fog ajánlani azzal az indokkal, hogy csökkenti a mellrák kiújulását 49 %-al, ami valljuk be, elég meggyőző.

Ezzel szemben az igazság az, hogy csak 1,6 %-al csökkenti, ami 30-szor kisebb, mint a reklámozott érték. Hogyan lehetséges ez?

Tegyük fel, hogy egy kísérletben 200 nő vesz részt, a csoport fele gyógyszert, a csoport másik fele placebót kap. 5 év után a gyógyszerszedő csoportban 2 rákos beteg lesz, a placebót szedő csoportban pedig 4. Ezt az eredményt úgy közlik le a gyógyszergyártók, hogy az új csodagyógyszer 50 %-al csökkentette a mellrák kialakulásának esélyét! Ezzel szemben az igazság az, hogy a gyógyszer 2 %-al csökkentette a mellrák kialakulásának esélyét, ez a fenti számokból egyenesen következik.

A gyógyszergyártó nem hazudik, ám a két állítás két különböző módon fejezi ki ugyanazt az eredményt, az 50 %-os csökkenés viszont megtévesztő! Ebben az esetben a relatív kockázatcsökkenés szerepel, a második esetben viszont az abszolút kockázatcsökkenés. Szóval így manipulálják az eredményeket. Ilyen egyszerű.

Talán hallottál már arról, hogy a korai stádiumban kezelt mellrák 91 %-os gyógyulási arányt produkál 5 év alatt. Ez az állítás igaz, csak éppen azt felejtik el közölni, hogy pontosan ekkora a gyógyulási arány akkor is, ha semmilyen módon sem kezelik a beteget (a mellrák nagyon lassan növekvő ráktípus).

A lényeg: ne tévesszenek meg a statisztikák! A tényekre fókuszálj! A gyógyszercégek fizetnek az onkológusoknak azért, hogy az ő szereiket promotálják.

Egyre több beteg ébred fel álmából, és kezdi kutatni az alternatívákat, mert nem hajlandó elfogadni, hogy a diagnózis után szinte azonnal meg akarják operálni vagy kemoterápiát javasolnak neki anélkül, hogy az egyéb lehetőségeket ismertetnék vele.

Különben is, teljesen mindegy, mennyire hatásos az adott kezelés, ha a beteg nem változtat az étrendjén. Minden orvos tudja, hogy a cukor az első számú gyilkos minden rákos beteg életében.

Rákmegelőzés

Nagyon sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd az esélyed a rákos megbetegedésekre. De ne várj addig, míg rákkal diagnosztizálnak - már most el kell kezdened a prevenciót. Sokkal egyszerűbb ez, mint a már kialakult betegséget kezelni. Cikkünk nem mindenféle csodapirulákat és csodaszereket promotál, nem hiszünk az ilyesmikben. Olyan módszereket ismertetünk, melyek rákmegelőző hatását tudományos kutatások sokasága igazolta már. Az alábbi módszerek csökkenthetik a rákos megbetegedés rizikóját és a már kialakult rákból való gyógyulást is támogathatják.

Táplálkozás

Kerüld el a genetikailag módosított élelmiszereket, ezek alapanyagai gyakorta glifozáttal kezeltek, és valószínűsíthetően rákkeltők. Bár az EU ezeket nem engedi be, Európa nem minden tagállama 100 %-ig GMO mentes, vásárláskor érdemes odafigyelned arra, mit teszel a kosaradba, válassz friss, bio, lehetőleg helyben termesztett élelmiszereket.

Hagyd el a feldolgozott élelmiszereket az étrendedből. Ne fogyassz semmit, ami fehér liszttel, fehér cukorral készült. Ha el akarod kerülni a rákot, vagy már rákos megbetegedésben szenvedsz, azonnal be kell szüntetned a cukorfogyasztást, különös tekintettel a fruktózra és a glükózra, mely elősegíti a rákos sejtek növekedését. A szénhidrát-beviteledet minimális szintre kell szorítanod.

A fehérjebevitelt napi 1g/testsúly kilogrammra kell csökkentened. Talán ez szokatlan lesz kezdetben, de hozzá lehet szokni. Az étrendedben legyen sok jó minőségű zsír, például tojás, avokádó, kókuszolaj. A fehérje és a jó zsírok aránya 1:4 legyen. Nem, nem olvastad félre! Ha tudni akarod, hogyan állítsd össze a már kialakult rákbetegség alatt folytatott étrendedet, a ketogén diéta jó alternatíva lehet.

Mit tehetsz, ha már kialakult a rák a szervezetedben?

Kétségkívül a legerősebb alapvető stratégia a rák kezelésére az, ha kiéhezteted a ráksejteket. Hogyan is történik ez?

Nem viszel be cukrokat, szénhidrátot. A tested sejtjei annyira csodálatosan működnek, hogy képesek kiválóan elélni fehérjén és zsíron, szemben a ráksejtekkel. Nekik szénhidrátra, cukorra van szükségük. Dr. Otto Warburg ezért a felfedezésért Nobel-díjat kapott több mint 75 évvel ezelőtt, de nagyon kevés onkológus él ezzel az információval a betegei gyógyításakor.

A ketogén diétának pont ezek az alapjai. Kiéheztetni a rákos sejteket, azáltal, hogy megvonjuk üzemanyagukat.

A ketogén diéta során a szervezet ketózisba kerül (ami nem azonos a cukorbetegség alatt fellépő súlyos ketoacidózissal), a zsír lesz a fő energiaforrás szénhidrát híján. Az egészséges sejtek képesek a ketonokat használni energiaforrásként, de a tumor csakis cukorral táplálkozik. Egyszerű. Éheztesd ki a tumort.

Hasznosnak bizonyult még a kalóriamegvonás, kombinálva a ketogén étrenddel.

[Ajánlott irodalom: Szendi Gábor: A rák és a ketogén étrend]

Omega-3 zsírsav

Ha eddig nem fogyasztottál eleget omega-3 zsírsavból, az bizony nagy hiba. Ezt beviheted az étkezéseddel, tengeri halak, tengeri herkentyűk fogyasztásával, vagy étrendkiegészítő formájában. Az omega-6 mennyiségét (főleg növényi olajokban található meg) viszont csökkentsd az étrendedben, túlzott mennyiségben rákkeltő lehet.

D-vitamin

Megkérdőjelezhetetlen tudományos kutatások bizonyítják, hogy a rák kialakulásának veszélye felére csökkent azokban az emberekben, akiknek megfelelő volt a D-vitamin szintje. A D-vitamint nyáron a napsugárzásból szintetizáljuk, a sötét hónapokban étrendkiegészítő formájában vihető be. Rákbetegek esetén emelt adagú D-vitamin szedése szükségeltetik, fontos, hogy a vér D-vitamin szintjét folyamatosan ellenőrizzék.

Edzés

Az edzés csökkenti az inzulinszintet, a szervezetben keringő cukor mennyiségét, ezen keresztül lassítja a rákos sejtek növekedését és terjedését. Szerencsére vannak kutatók, akik egyre inkább ajánlják a rendszeres testmozgást, mint rákmegelőző módszert. Kutatások megállapították, hogy az edzés elősegíti az apoptózis indukciót (programozott sejthalált) a rákos sejtekben. Ideális esetben az edzésednek tartalmaznia kell egyensúlyt, erőt, rugalmasságot fejlesztő mozgásformákat, és HIIT-t (nagy intenzitású intervallum edzés).

Alvás

Elég, és pihentető alvás. A kevés és nyugtalan alvás zavart okozhat a melatonin termelésben, mely az inzulinrezisztencia és súlygyarapodás lehetőségét növeli, ezek hozzájárulhatnak a rák terjedéséhez.

A stressz kezelése

A tartós stressz a szervezetben rákhoz vezethet. A rákot gyakorta valamilyen bűntudatot, haragot okozó érzelem, elnyomott, nem megoldott problémák táplálják. A megfelelő kezelés mellett fontos, hogy a lelki okot is feltárjuk és kezeljük.

Kapcsolódó cikkek

Főleg nőket sújt a demencia!

Miért a nőket érinti jobban az Alzheimer-kór?

Miért szenved több nő demenciában, mint férfi? Csupán az lenne az ok, hogy tovább élnek? Vagy más oka van?

A PCOS kezelése a kínai orvoslásban

A PCOS kezelése a kínai orvoslásban

A PCOS egy nagyon fájdalmas és kellemetlen női betegség. A kínai orvoslás azonban már talált erre gyógymódot és a kezelése eredményesnek bizonyult.

Egészségmegőrzés az okostelefonunk segítségével

Egészségmegőrzés az okostelefonunk segítségével

A digitális korban a technológia újradefiniálja, hogyan közelítjük meg életünk különböző területeit, és ez alól nem kivétel egészségünk sem.