Hogyan kerüljük el a másnaposságot?
A másnaposságot elkerülhetjük óvatos alkoholfogyasztással.
Trükkök másnaposság ellen:
Fogyasszunk tartalmas, zsíros ételeket. Védi a gyomornyálkahártyát, az alkohol lassabban jut be a vérkeringésbe, így a májnak több ideje van feldolgozni. A mogyorófélék, fekete olivabogyó, sajtok, chips-félék mind alkalmasak erre.
Válasszuk meg, mit iszunk! A whiskey-, rum- vagy olcsóbb boralapú alkoholos italoktól gyakran fájhat a fejünk. A cukros koktélok és cukrozott italok az acetaldehidek bomlását lassítják, illetve az alkohol is gyorsabban bejut a vérbe.
Az alkohol kiszárítja a testet, ezért segít, ha nátriumban, kálciumban és magnéziumban gazdag szénsavmentes ásványvizet is iszunk.
A fejfájáscsillapítót mellőzzük! A gyomor és a máj anélkül is túlterhelt az alkohol miatt, így csak további megterhelésnek tennénk ki.
Mit tegyünk, ha mégis másnaposak vagyunk?
A „másnap” reggelén együnk egy kiadós reggelit, amely főleg sós és savanyú ételekből áll. Ez az elektrolit-háztartásunkat helyre fogja állítani. Egy séta és a friss levegőn végzett légzőgyakorlatok jót tesznek a szervezetben lévő savak lebontásának.
Igyunk felelősséggel. A felelős alkoholfogyasztás támogatója: az Idrinks webáruház.