A legjobb mentális egészségügyi alkalmazások

Találd meg a lelki békét a telefonod segítségével!
A legjobb alkalmazások a mentális egészség megőrzéséhez

A mentális egészségügyi szolgáltatások keresése megfélemlítő lehet, különösen a technológia által vezérelt világban, amely oly sok kiváló (és néha kevésbé kiváló) lehetőséget kínál. Ha azonban már szerettél volna foglalkozni egy mentális egészségügyi problémával, de nem tudtad megtalálni magadban a bátorságot, hogy ezt személyesen tedd meg, a távoli lehetőségek valóban vetekednek a hagyományos, személyes találkozáson alapuló mentális egészségügyi szolgáltatásokkal. Számos ilyen lehetőség intuitív alkalmazásokon keresztül érhető el, amelyeket arra terveztek, hogy egyszerűsítsék a mentális egészséggel kapcsolatos keresésed, és a legtöbb találgatástól megkíméljenek az általad keresett szakértői segítség megtalálása során.

A legtöbb ilyen alkalmazás lehetővé teszi, hogy bármikor hozzáférj a funkciókhoz, anonimitásuk megőrzése mellett keress terapeutákat és kezeléseket, és számos módot kínál arra, hogy elkötelezett maradj, például napi emlékeztetőket, érzés követőket és bőséges tananyagot is rendelkezésre bocsátanak. Bár nem mindegyik mentális egészségügyi alkalmazás célja, hogy kiegészítse az engedéllyel rendelkező terapeutát, nagyszerű eszközök lehetnek a mentális egészségügyi problémák és kezelések kezelésében. Itt bemutatunk kettőt a legjobb mentális egészségügyi alkalmazásokból. Azért ezeket választottuk, mert ahogy egy online kaszinó kiválasztása előtt, ebben az esetben is fontos, hogy minden a helyén legyen, és biztonságban érezze magát a felhasználó.

Moodfit

Miért választottuk: Azért választottuk a Moodfitet, mert ez egy ingyenes alkalmazás, amely segít nyomon követni a hangulatod, és gyakorlatokat ad a negatív érzelmek kezeléséhez.

Költségek: Ingyenes

Előnyök:

● Alkalmazkodik a céljaidhoz

● Lehetőség van a napi fejlődés nyomon követésére

● Vizuális betekintés a megvalósítható gyakorlatokkal

● Napi emlékeztetők, hogy a megmaradjon a fókuszod

● Testreszabható a saját igényeid és céljaid alapján

Hátrányok

● Hiányzik a professzionális segítség

● Öndiagnózishoz vezethet

● Egyes fejlett funkciók további költségekkel járnak

● A hangulatok nyomon követése időigényes lehet

● A fejlődés hiánya frusztrációt okozhat

A Google Play-en és az Apple App Store-ban elérhető Moodfit egy ingyenes mentális egészségügyi alkalmazás, amely eszközöket és betekintést kínál a hangulat "formálására". Hasonlóan ahhoz, ahogyan elhatározhatod, hogy fizikailag, testileg formába hozod magad, ez az alkalmazás a mentális “formába hozáshoz” hivatott segítséget nyújtani..

Akár az érzéseidet szeretnéd jobban megérteni, akár szorongást, depressziót vagy magas szintű stresszt tapasztalsz, a Moodfit arra szolgál, hogy segítsen jobban érezni magad. Van egy kérdőív, amely segít meghatározni a tünetek súlyosságát, valamint számos cikk és hangfájl, amelyek segíthetnek jobban megérteni azt, amit tapasztalsz.

A Moodfit azt is lehetővé teszi, hogy nyomon kövesd a hangulatod változásait. Idővel jobban megértheted, hogy milyen típusú dolgok befolyásolják az érzéseidet - például az alvás, a gyógyszerek és a testmozgás. Az alkalmazás használható betekintést nyújt abba, hogy mi befolyásolja a hangulatod, és stratégiákat kínál a jobb közérzet eléréséhez.

Az alkalmazásnak van egy kognitív viselkedésterápiás része, amely megtaníthatja, hogyan szállj szembe a túlzottan negatív gondolatokkal, és egy gondolatfelvétel, amely stratégiákat kínál az irracionális gondolatok módosításához, hogy megtanulj másképp gondolkodni. Emellett olyan új “készségeket” is megtanulhatsz, mint a hála és a tudatosság, mindössze napi néhány percet rászánva.

Az alkalmazással akár saját kísérleteket is létrehozhatsz és tesztelhetsz. Ha például azt gyanítod, hogy egy bizonyos élelmiszer (például a glutén) hatással lehet a hangulatodra, az alkalmazással nyomon követheted azt. Az alkalmazás segít abban is, hogy jobban megértsd a gyógyszereket és a terápiát. Segítséget nyújt annak azonosításában, hogy milyen kezelési stratégiák működnek a legjobban, így jobban megértheted, hogyan javíthatsz a tüneteiden.

A legjobb a megküzdési készségek elsajátításához: MoodMission

Miért választottuk: A MoodMissiont azért választottuk, mert kutatásokkal alátámasztott, és olyan küldetéseket ad, amelyek segítenek javítani a hangulatodat és a mentális egészséggel kapcsolatos készségeidet.

Költség: 4,99$ iOS-en és 5,99$ Androidon.

Előnyök:

● Mentális egészségügyi szakemberek fejlesztették ki

● Véletlenszerű-irányított vizsgálatokkal alátámasztva

● Alkalmazáson belüli jutalmak a motiváció növelése érdekében

● Hangulatjavító tevékenységek, ha rosszkedvű vagy szorongó vagy

● Bizonyított CBT-tevékenységek depresszió és szorongás esetén

Hátrányok

● A kezdeti kérdőív túlterhelő lehet

● A lehetőségek az előre kiválasztott "küldetésekre" korlátozódnak

● Nem tartalmaz hozzáférést szakmai segítséghez

● Rendszeres használatot igényel a fokozott személyre szabhatóság érdekében

● A tevékenységi lehetőségek némelyike időigényes vagy nehéz lehet

A MoodMission egy olyan alkalmazás, amely a stresszel, szorongással vagy depresszióval küzdő embereknek hivatott segíteni. Az alkalmazás a felhasználó érzései alapján ajánl "küldetéseket". A Monash Egyetem kutatást végez az alkalmazással és azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a felhasználókra. Az adatgyűjtés elősegítése érdekében a felhasználóknak hat felmérést kell kitölteniük (amelyek egyenként körülbelül öt percet vesznek igénybe), mielőtt feloldják az alkalmazást. A felmérési kérdések olyan témákat érintenek, mint az érzelmek és az általános közérzet.

Az egyes "küldetések" olyan tevékenységek, amelyek célja a hangulat vagy a készségek javítása. A küldetések olyan dolgokat tartalmazhatnak, mint például:

● Érzelemalapú tevékenységek, például légzőgyakorlatok

● Viselkedésalapú tevékenységek, mint például kötni, horgolni vagy varrni tanulni.

● Fizikai tevékenységek, például fekvőtámaszok

● Gondolat-alapú tevékenységek, például a negatív gondolatok átformálásának megtanulása.

Egyszerűen csak válaszd ki, hogyan érzed magad, (például szorongsz, depressziós vagy, vagy egyik sem), majd azonosítsd, mennyire nyomasztóak az érzelmeid. Válassz egy listából, amely a legjobban azonosítja az általad tapasztalt problémát, például "nem tudom megállni, hogy ne gondoljak valamire" vagy "nem tudom pontosan meghatározni".

Válaszaid alapján az alkalmazás öt különböző küldetést javasol. Minden küldetés tartalmaz ellenvetéseket és magyarázatot arra vonatkozóan, hogy a tevékenység hogyan segíthet. Ezután választhatsz, hogy elfogadod-e a küldetést, és a küldetés teljesítése után értékelheted, hogy mennyire érzed magad rosszul, mennyire érzel szorongást..

Van egy küldetési napló, amely az összes teljesített küldetést mutatja, és az alkalmazásban való előrehaladás során rangokat kapnak a felhasználók. A cél az, hogy egyszerű, de hatékony stratégiákat találj a hangulatod javítására.

  1. május 2.

Kapcsolódó cikkek

Miért hasznos a meditáció?

Miért hasznos a meditáció?

Talán elgondolkodtál azon, hogy miért jó neked a meditáció?

A csend nagyon fontos egészség szempontból

A csend nagyon fontos egészség szempontból

Hogyan segít a csend abban, hogy egészségesek maradjunk? A tökéletes nyugalom fontos a testnek, és a léleknek. Mégis sokan elfelejtették élvezni a csendet.

Sporttal a depresszió ellen - A sport jótékony hatásai depresszió esetén

Sporttal a depresszió ellen

Sportolni, mozogni jó. Nem csak fizikailag leszünk fittek, ha rendszeresen mozgunk, de a mentális egészségünk is rendben lesz.