Légy gyógymasszőr! – Mutatjuk, hogy mikor és miért érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned

Sajátíts el többféle masszázstípust!
Légy gyógymasszőr! – Mutatjuk, hogy mikor és miért érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned

A gyógymasszőr egy nagyon szép szakma. A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben a szakorvosi utasításra és felügyelete mellett, diagnózisa alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázst végez. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, a fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro - és balneoterápiás kezeléseket végez fürdőben, wellness részlegeken. Gyógymasszőr tanfolyam a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya, Veszprém. Mutatjuk is, hogy mikor érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned!

Ha szeretsz másokon segíteni

A gyógymasszőr nem csak a hivatását szereti, azaz nem csak a munkaszeretet él benne, hanem az embereket is kedveli. Szeret velük kommunikálni, szeret nekik segíteni, és egy nagyfokú empátiás készséggel is rendelkezik.

Ha a megfelelő kompetenciákkal rendelkezel

A gyógymasszőröknek különböző munkavégzési területeken is helyt kell állniuk, hiszen nem elég csak az elméletben jónak lenniük, gyakorlati készségekkel és más képességekkel is rendelkezniük kell, hogy a munkájukat maximálisan el tudják végezni. Illetve a megfelelő kompetenciák birtokában is kell lenniük. Melyek ezek a kompetenciák? Személyes kompetenciák: elhivatottság, elkötelezettség, precizitás, felelősségtudat, türelmesség, önállóság, szorgalom, igyekezet, érzelmi stabilitás, kiegyensúlyozottság, kitartás, állóképesség, kézügyesség, fejlődőképesség, önfejlesztés.

Társas kompetenciák: kapcsolatteremtő készség, közérthetőség, segítőkészség, motiválhatóság, tömör fogalmazás készsége, hatékony kérdezés készsége, kapcsolatfenntartó készség, empatikus készség, tolerancia, nyelvi magabiztosság.

Módszerkompetenciák: helyzetfelismerés, gyakorlatias feladatértelmezés, ismeretek helyükön való alkalmazása, következtetési képesség, általános résztvevőképesség, emlékezőképesség, felfogóképesség, problémaelemzés, problémafeltárás, nyitott hozzáállás, információgyűjtés, analitikus gondolkodás, deduktív gondolkodás.

Ha a következő tantárgyak, modulok nem okoznak gondot

A gyógymasszőr, az OKJ képzés keretein belül nagyon sok ismeretet, tudást szívhatsz magadba. A következő modulok lesznek a gyógymasszőr képzés moduljai: egészségügyi alapismeretek, alapápolás, klinikumi ismeretek, masszázs elméleti alapjai (I, II), fizioterápia (I, II), regeneráló balneoterápiás masszázs, gyógymasszázs, foglalkoztatás (I, II), munkahelyi egészség és biztonság.

Ha elismerésre vágysz

Az a gyógymasszőr, aki nem csak a megfelelő szakmai ismeretekkel, tudással rendelkezik, hanem a megfelelő kompetenciák és végzettség birtokában is van, biztos lehet benne, hogy munkát is fog találni, elismerést is fog kapni és meg is becsülik, hiszen a mai, stresszes világunkban egyre többen igénylik ezt a szolgáltatást. A gyógymasszőr, akár saját vállalkozást is indíthat, amelyet kedve szerint irányíthat, igazgathat. Az biztos, hogy világszerte egy elismert szakmáról van szó, így mindenképpen érdemes abba belevágni.

Ha többféle masszázstípust szeretnél elsajátítani

A gyógymasszőröknek sokféle masszázstípust meg kell tanulniuk és ezeket tudniuk is kell alkalmazni. Ilyen a frissítőmasszázs, melynek során a svédmasszázs alapfogásait (simítás, gyúrás, dörzsölés, ütögetés, rezegtetés) alkalmazza és mindezt különféle vívőanyagok (szappan, talcum, krém, olaj) használatával teszi.

A gyógymasszőrnek, a teljes test és az egyes testtájak masszírozása mellett, a különféle masszázsfajtákat is tudnia kell alkalmazni, úgy, mint hammam, zuhany alatti, cellulit, méz, csokoládé, szárazkefe és vízalatti vízsugármasszázs.

A gyógymasszőr, a gyógymasszőr tanfolyam óráin megismeri az aromaterápiás masszázs csínját és bínját, de tud szegmensmasszázst, kötőszöveti masszázst, perioszteális és nyirokmasszázst is végezni.

Kapcsolódó cikkek

Ketogén diétával a rák ellen - Alacsony szénhidráttartalmú, közepes fehérjetartalmú és magas zsírtartalmú rákellenes étrend

Ketogén diétával a rák ellen

A ketogén diéta segíthet a rákos betegségek megelőzésében, mivel alacsony a szénhidrát - tartalmuk, közepes a fehérje -tartalmuk és magas zsír-tartalommal bírnak.

5 vitamin a gyönyörű bőrért - A gyönyörű bőr titka - Anti-aging - Varázsold a bőröd ragyogóvá, üdévé, fiatalossá

5 vitamin a gyönyörű bőrért

A vitaminok segíthetnek, hogy sokáig egészségesek maradjunk. A bőr egészsége is lényeges. A cikkben 5 olyan vitamint sorolunk fel, amelyek jót tesznek a bőr egészségével.

Autoimmun betegségek

Autoimmun betegségek

Autoimmun betegség akkor alakul ki, amikor az immunrendszer a saját sejtjeit támadja. A cikkben különféle autoimmun betegségekről olvashatsz.