Légy gyógymasszőr! – Mutatjuk, hogy mikor és miért érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned

Sajátíts el többféle masszázstípust!
Légy gyógymasszőr! – Mutatjuk, hogy mikor és miért érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned

A gyógymasszőr egy nagyon szép szakma. A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben a szakorvosi utasításra és felügyelete mellett, diagnózisa alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázst végez. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, a fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro - és balneoterápiás kezeléseket végez fürdőben, wellness részlegeken. Gyógymasszőr tanfolyam a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya, Veszprém. Mutatjuk is, hogy mikor érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned!

Ha szeretsz másokon segíteni

A gyógymasszőr nem csak a hivatását szereti, azaz nem csak a munkaszeretet él benne, hanem az embereket is kedveli. Szeret velük kommunikálni, szeret nekik segíteni, és egy nagyfokú empátiás készséggel is rendelkezik.

Ha a megfelelő kompetenciákkal rendelkezel

A gyógymasszőröknek különböző munkavégzési területeken is helyt kell állniuk, hiszen nem elég csak az elméletben jónak lenniük, gyakorlati készségekkel és más képességekkel is rendelkezniük kell, hogy a munkájukat maximálisan el tudják végezni. Illetve a megfelelő kompetenciák birtokában is kell lenniük. Melyek ezek a kompetenciák? Személyes kompetenciák: elhivatottság, elkötelezettség, precizitás, felelősségtudat, türelmesség, önállóság, szorgalom, igyekezet, érzelmi stabilitás, kiegyensúlyozottság, kitartás, állóképesség, kézügyesség, fejlődőképesség, önfejlesztés.

Társas kompetenciák: kapcsolatteremtő készség, közérthetőség, segítőkészség, motiválhatóság, tömör fogalmazás készsége, hatékony kérdezés készsége, kapcsolatfenntartó készség, empatikus készség, tolerancia, nyelvi magabiztosság.

Módszerkompetenciák: helyzetfelismerés, gyakorlatias feladatértelmezés, ismeretek helyükön való alkalmazása, következtetési képesség, általános résztvevőképesség, emlékezőképesség, felfogóképesség, problémaelemzés, problémafeltárás, nyitott hozzáállás, információgyűjtés, analitikus gondolkodás, deduktív gondolkodás.

Ha a következő tantárgyak, modulok nem okoznak gondot

A gyógymasszőr, az OKJ képzés keretein belül nagyon sok ismeretet, tudást szívhatsz magadba. A következő modulok lesznek a gyógymasszőr képzés moduljai: egészségügyi alapismeretek, alapápolás, klinikumi ismeretek, masszázs elméleti alapjai (I, II), fizioterápia (I, II), regeneráló balneoterápiás masszázs, gyógymasszázs, foglalkoztatás (I, II), munkahelyi egészség és biztonság.

Ha elismerésre vágysz

Az a gyógymasszőr, aki nem csak a megfelelő szakmai ismeretekkel, tudással rendelkezik, hanem a megfelelő kompetenciák és végzettség birtokában is van, biztos lehet benne, hogy munkát is fog találni, elismerést is fog kapni és meg is becsülik, hiszen a mai, stresszes világunkban egyre többen igénylik ezt a szolgáltatást. A gyógymasszőr, akár saját vállalkozást is indíthat, amelyet kedve szerint irányíthat, igazgathat. Az biztos, hogy világszerte egy elismert szakmáról van szó, így mindenképpen érdemes abba belevágni.

Ha többféle masszázstípust szeretnél elsajátítani

A gyógymasszőröknek sokféle masszázstípust meg kell tanulniuk és ezeket tudniuk is kell alkalmazni. Ilyen a frissítőmasszázs, melynek során a svédmasszázs alapfogásait (simítás, gyúrás, dörzsölés, ütögetés, rezegtetés) alkalmazza és mindezt különféle vívőanyagok (szappan, talcum, krém, olaj) használatával teszi.

A gyógymasszőrnek, a teljes test és az egyes testtájak masszírozása mellett, a különféle masszázsfajtákat is tudnia kell alkalmazni, úgy, mint hammam, zuhany alatti, cellulit, méz, csokoládé, szárazkefe és vízalatti vízsugármasszázs.

A gyógymasszőr, a gyógymasszőr tanfolyam óráin megismeri az aromaterápiás masszázs csínját és bínját, de tud szegmensmasszázst, kötőszöveti masszázst, perioszteális és nyirokmasszázst is végezni.

Kapcsolódó cikkek

Autoimmun betegségek

Autoimmun betegségek

Autoimmun betegség akkor alakul ki, amikor az immunrendszer a saját sejtjeit támadja. A cikkben különféle autoimmun betegségekről olvashatsz.

Légy gyógymasszőr! – Mutatjuk, hogy mikor és miért érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned

Légy gyógymasszőr! – Mutatjuk, hogy mikor és miért érdemes gyógymasszőrnek jelentkezned

A gyógymasszőrnek sok készséggel és képességgel kell rendelkeznie. A cikkből kiderül, hogy miért érdemes gyógymasszőrnek jelentkezni.

6 lépés a dús és egészséges hajért.

6 lépés a dús és egészséges hajért

Mindenki dús és egészséges hajat szeretne. Mit tehetünk ennek érdekében? A cikkben kiderülnek a válaszok.