6 tipp a tavaszi tisztítókúrához

Összegyűjtöttük, miben milyen vitamin van, és mire jó.
6 tipp a tavaszi tisztítókúrához

A hosszú téli esték akarva akaratlanul is otthagyják nyomukat belsőnkön és külsőnkön is. Sokunk szenved a levertségtől, fáradtságtól, problémás bőrtől, na meg persze a plusz kilóktól. A legjobb megoldás ilyen esetben a tavaszi méregtelenítés, és mi most adunk néhány tippet hogyan lehet a nagy tavaszi tisztítókúra során a legeredményesebb.

Megfelelő vízmennyiség

A megfelelő folyadékbevitel a test számára a legfontosabb, amiről sajnos a téli hónapok alatt gyakran megfeledkezünk, hiszen nincs hőség, így nem érezzük annyira szomjasnak magunkat. Ha szeretné testét tökélesetesen megtisztítani a káros anyagoktól, a napi folyadékbevitel betartása a legfontosabb alapszabály.

A méregtelenítéshez a legideálisabb a tiszta víz, a gyümölcs- és zöldség levek, de nagyon hasznosak a gyógyteák, ezek közül is a csalánteát említhetnénk erre a célra.

Sajnos a méregtelenítés lemondásokkal is jár, így, ami a folyadékokat illeti, a kávéról, és más koffeintartalmú italról, alkoholról és az édesített italokról is búcsúznia kell egy időre, ha tisztítókúrára adja a fejét.

Étkezés

Hogy megszabaduljon a szervezetében felgyülemlett méreganyagoktól, elengedhetetlen, hogy új étrendet állítson össze. Először is a félkész ételeknek, illetve a gyorskajáknak kell búcsút intenie, hogy tisztuljon a szervezete. Hatalmas ellenségünk ilyenkor a cukor, de jó hír, hogyha édesre vágyik, nyugodtan helyettesítheti gyümölccsel.

Smoothie

Még nem próbálta? Hát épp itt az ideje. Egy tisztítókúra elengedhetetlen kellékei a zöldség- és gyümölcslevek és smoothiek. Lehetséges, hogy némelyik kombináció elég furcsának tűnhet, de ez még nem azt jelenti, hogy rossz is. A gyümölcs jellegzetes íze általában elnyomja a zöldségét, és az eredmény igazán megéri. Hatalmas pozitívuma, hogy óriási vitaminbomba, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, amelyek nagyon elősegítik az emésztést és erősítik immunrendszerét. A legmegfelelőbbek ilyen szempontból az ananász és citrom, de ne lepődjön meg, ha az összetevők közt felbukkan a spenót vagy az uborka.

Alvás

Igen, így igaz, alvás nélkül nem megy a méregtelenítés sem. Miért fontos, hogy eleget pihenjünk? Az alváshiány gyengíti a szervezetet, és ebből kifolyólag egyes szervek nem működnek megfelelően. Felmérések is alátámasztották, hogy az éjszakázó vagy kevesebbet alvó emberek hajlamosabbak a túlsúlyra, mint azok, akik 8 órát alszanak. Az alváshiány energiahiányt is jelent, ennek folyamán pedig lassúbb anyagcserét.

Mozgás

Mint ahogy az alvásra, úgy a mozgásra is éppoly szüksége van a szervezetnek. Nem számít, mit részesít előnyben a futást vagy a jógát, vagy épp edzőterembe jár szívesen, mindenképpen iktasson be egy kis mozgást, higgye el, szervezete hálás lesz, és Ön is jobban fogja érezni magát.

A mi tippünk: Ha szeretne igazán aktívan sportolni, ne feledkezzen meg a vitaminokról és táplálékiegészítőkről sem, amelyek beindítják anyagcserefolyamatait. Szeretne spórolni a vásárlánál? Látogasson el oldalunkra, a Kuplio.hu-ra, és használja ki a Biotech akció és a GymBeam kupon előnyeit, amelyek által rengeteg vitaminhoz és értrendkiegészítőhöz akciós áron juthat hozzá.

Vitaminok

Tudta, hogy sok vitamin eltávolítja szervezetéből a káros anyagokat? Pedig így igaz. Az A, C és E vitaminok antioxidánsokként működnek, eltávolítják szervezetünkből a toxinokat és védik a szervezetünket. Lássunk néhányat, melyiket milyen élelmiszerben találhatja meg.

A-vitamin: Főleg a répában, spenótban, brokkoliban és barackban található.

C-vitamin: Leggyakrabban friss gyümölcsben és zöldségben található, mint a narancs, citrom, paprika, eper, alma, krumpli és savanyúkáposzta

E-vitamin: magas E vitamin tartalmú a napraforgómag, dió, mandula, vagy az olivabogyó.

Kapcsolódó cikkek

Fluorid - ördögi összetevő vagy szuvasodásgátló? - 2. rész

Fluorid - ördögi összetevő vagy szuvasodásgátló? - 2. rész

A cikk első részét folytatjuk, amelyből kiderül, hogy tényleg olyan veszélyes -e a fluorid.

Miért vezet számos betegséghez a túlzott cukorfogyasztás?

Miért betegít meg a cukor?

A cukor káros az egészségre. Nagyon sok és sokféle betegség okozója lehet.

A koleszterinről közérthetően és gyakorlatiasan

A koleszterinről közérthetően és gyakorlatiasan

A „koleszterin” kifejezés a köztudatban mára olyan mumussá vált, amiről mindenki hallott, ám mégis kevesen tudunk érdemben eligazodni a ránk zúduló információáradatban.