Cukor, a libidógyilkos

Nem vagy elégedett a saját, vagy a párod szexuális teljesítményével? Drámaian lecsökkent a libidótok? A választ keressétek a cukorban!
Cukor, a libidógyilkos - Hogyan hat a cukorfogyasztás a szexuális kedvre

A cikk az egeszsegvalasz.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Ha szeretnéd visszanyerni szexuális kedvedet, arra első körben nem az étrendkiegészítők, vágyfokozók vagy potencianövelő a válasz. A változtatást először az étrend szintjén kell elkezdeni.

A cukor a legfőbb vágyromboló, túlfogyasztása érzelmileg és fizikailag is károsan érinthet minket. Minél többet fogyasztunk belőle, annál inkább válik az egyetlen örömforrássá. De hogy lássuk, hogyan is teszi tönkre a libidót, nézzük meg, mit tesz testünk hormonjaival a cukorfogyasztás.

1. A cukor károsan hat a tesztoszteron szintre. Az inzulin rezisztencia (mely a magas szénhidráttartalmú étrend következménye) következményeként drámaian lecsökken a tesztoszteron szint nőkben és férfiakban egyaránt. Ez negatív hatással van a szexuális kedvre és "képességekre" is.

2. A cukor szabályosan elszívja az ember energiáját. A magas glikémiás indexű szénhidrátok az égbe küldik a vércukorszintet, a szervezetet túlzott inzulintermelésre késztetik. Ezután nem sokkal drámaian leesik a vércukorszint, melynek rossz hangulat, szédülés, rosszullét lehet a következménye.
Másrészt, a sok cukor fogyasztása csökkenti az orexin szintjét a szervezetben. Az orexin egy neurotranszmitter, mely a szexuális izgalomért és frissességért felel.

3. Cukor=stressz. A cukor gyulladáskeltő étel. Lelki, és testi stresszhez vezet a fogyasztása. A magas inzulinszint következtében a kortizol (stresszhormon) szintje megnövekszik. A tartósan emelkedett kortizolszint izomvesztéshez, csökkent libidóhoz vezet, sőt, a szervezet elkezdi fokozottan tárolni a zsírt is. Nem túl kellemes, ugye?

Ha energikusnak, szexinek szeretnéd érezni magad, akkor itt az ideje, hogy végleg kiiktasd a cukrot az életedből.Még több egészség hír a Proaktivdirekt magazinban.

Kapcsolódó cikkek

A valaha volt legegészségesebb fagylalt - Cukormentes fagyi recept

A valaha volt legegészségesebb fagylalt

A fagylalt finom. A fagyizókban kapható hűs desszertekben azonban lehetnek tartósítószerek és egyéb olyan anyagok, amelyek nem éppen egészségesek. Cikkünkben ezért egy könnyen elkészíthető fagyi receptjét hoztuk el.

Miért vezet számos betegséghez a túlzott cukorfogyasztás?

Miért betegít meg a cukor?

A cukor káros az egészségre. Nagyon sok és sokféle betegség okozója lehet.

Fluorid - ördögi összetevő vagy szuvasodásgátló? - 2. rész

Fluorid - ördögi összetevő vagy szuvasodásgátló? - 2. rész

A cikk első részét folytatjuk, amelyből kiderül, hogy tényleg olyan veszélyes -e a fluorid.